diumenge, 26 de gener del 2020

Tema 4. Curiositats

1. Els fundadors de Yahoo van trobar el nom de l'empresa llegint un llibre escrit el 1726. Explica-ho.

Van agafar el nom del llibre Els viatges de Gulliver de Jonathan Swift, dins d'aquest llibre hi ha un grup que s'anomenen els Yahoos. A més, a casa de David Filo el pare d'aquest els anomenava els Yahoos per la seva inquietud.

2. El 1857 es van publicar dues obres cabdals, quines?

Es van publicar Madame Bovary de Flaubert i Les flors del mal de Baudelaire.

3. La pel·lícula L'autre Dumas recrea la vida de l'autor de novel·les com Els tres mosqueters o El comte de Montecristo. Per què va ser polèmic aquest film a França? Per cert, Alexandre Dumas pare o fill?

Va ser polèmic perquè van agafar a una persona blanca per a representar un paper d'origen africà. 
Alexandre pare perquè la pel·lícula tracta de l'autor de Los tres mosqueteros i ell va ser l'escriptor.

4. Mary Shelley va escriure una novel·la terrorífica. De què va?

Resultado de imagen de frankensteinVa escriure Frankenstein que tracta d'un metge anomenat Víctor Frankenstein que va crear un monstre amb fragments humans. El monstre se'n va i uns anys més tard torna i li conta tot el que ha viscut a Víctor. El monstre volia una dona perquè es sentia sol i ell va accedir a fer-ho però més tard es va negar per si era venjativa com el monstre. El monstre el veu i mata al seu millor amic, a la dona i com a conseqüència al seu pare. Frankenstein mor al vaixell de Robert Walton qui el va trobar en mal estat. Aquest últim també mor.

5.  El film El corredor nocturno, basat en una novel·la d'Hugo Buriel, tracta en realitat d'un mite literari. Què té a veure amb Goethe?

Té a veure amb el pacte diabòlic que fa Faust a través de Mefistòfil (a canvi li entrega la seua ànima per a ser sempre jove).
El corredor nocturno és una pel·lícula que tracta de les obsessions humanes i les pors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada