divendres, 22 de novembre del 2019

El món medieval és un llibre: Divina comèdia. Importància literària i repercussió cultural.

El 25 o 26 de març del 2000 va fer 700 anys del viatge de Dante Aligheri cap a altres regnes. Dante va ser acompanyat per Virgili i després per Beatriu. El poeta reuneix en els tres llibres del poema narratiu tota la varietat i possibilitats de l'experiència de la humanitat occidental acumulades fins al seu temps, ya que és el principi del nostre (món clàssic de Roma i Grècia, les lluites polítiques , la nova societat urbana,...).
La Commedia, no és solament un gran poema, un vers molt llarg, més o menys esotèrica i tancada, sinó és un poema sacre i amb una esplèndida narració.

Llegir aquesta obra és com tercines encadenades i més o menys enigmàtiques. Dante escrivia en vers perquè era "poeta" i les narracions es feien en vers i també perquè els lectors moderns tenien que llegir l'obra segons la va esciure Dante sense perdre la sensació (la sensació de llegir un novíssim testament i il·luminat i profètic). L'objectiu de l'autor era fer una nova i definitva versió de la realitat total, de la història humana i de la història divina. A més que el personatge de Beatriu significa unió de l'amor i la salvació, de la bellesi el coneixement, de la mort i immortalitat,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada