dilluns, 28 d’octubre del 2019

Dante y Beatrice

Dante Aligheri:

Fill d'una família de noblesa menor. Autodidacte en poesia va anar a l'escola poètica del dolce stil novo. Es va casar amb Gemma di Manetto Donati féu de Beatriu (personatge central en la seua obra).
Resultado de imagen de dante alighieri"Va estudiar teologia i filosofia i va llegir els clàssics llatins i els filòsofs escolàstics. Com volia dedicar-se a la poesia es va inscribir al gremi de metges i apotecaris.

Va ser exiliat per lluites polítiques. En aquesta època va esciure Convivo, De vulgari eloquentia, De monarchia i la Divina Comèdia (la més famosa).

Obres poètiques: Vita Nova (historia ideal de l'amor de Dant per Beatriu) i les Rime (tema amorós de abans i després de l'exili i destaquen las de Beatriu).

Obres doctrinals: Convivio (cultura per a gent que no té estudis i donar a conèixer com a home de doctrina), De vulgari eloquentia (obra incompleta, defensa i elogia les llegües vulgars) i De monarchia (demostra que la monarquia temporal és un principat únic).

I també està la Divina Comèdia que tracta el camí de Dante cap l'infern, el purgatori i el paradís.


Beatrice Portinari:

Resultado de imagen de beatrice portinari"Va ser la dona que va voler Dante i la musa en la que es va inspirar.

S'explica que Dante tan sols la va veure una vegada i no li va parlar. Però una altra versió és que està inventada per complet.

Pel que conten ella vivia prop de la casa de Dante a Florència. La seua família era molt rica i important perquè el seu pare va fundar l'hospital principal del centre de la capital toscana.

Dante la va veure per primera vegada quan ella tenia 8 anys i ell 9. Ella es va casar amb un banquer i va morir el 1290 amb 24 anys.
Al morir, Dante va estudiar filosofia i es va resguardar en la lectura de textos que tractaven la pérduda d'un ser estimat.

A la Divina Comèdia ella agafa el paper de guiar a Dante al paradís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada