dimarts, 22 d’octubre del 2019

TEMA 2

Resultado de imagen de valkyries
1. La valquíria és la segona de les quatre òperes del cicle L'anell del nibelung (Der Ring des Nibelungen) de Richard Wagner.La cavalcada de les valquíries va ser representada així al Metropolitan Opera House de Nova York. Per cert, en la  mitologia escandinava, saps què era una "valquíria"?


Les valquíries són Deesses de la mitologia nòrdica, filles d'Odin i poderosos espectres guerrers. Tenen la pell jove i bella, són altes amb la musculatura marcada, tenen ulls grans i blaus, cabell ros i llarg. Les agrada anar amb cascs de guerra.
Les valquíries representen la mort dels guerrers valents. Des del cel veuen la lluita i quan un guerrer mor, elegeixen els morts que aniran a Valhalla.


2. Dante davalla a l'infern acompanyat per l'esperit de Virgili. Segurament, Dante s'inspira en el cant VI de l'Eneida, on l'heroi troià Enees, fill d'Afrodita, baixa a l'avern,  acompanyat per la Sibil·la, i es retroba amb el seu pare, Anquises, qui li explica el futur de Roma. Però n'hi ha precedents en la mitologia grega:
    • Orfeu davallà a l'infern per a rescatar Eurídice. Sabeu si ho va aconseguir?
No ho va aconseguir però per poc ja que la reina d'Hades havia permet que Eurídice tornara amb Orfeu amb una condició. La condició era que Orfeu no mirara a la seua esposa en tot el camí de tornada fins a la llum del sol. Van fer tot el camí i Orfeu no va mirar-la però en l'últim moment es va girar pensant que ja havia eixit al sol i Eurídice va desaparèixer.

  • També l'heroi Hèracles (Hèrcules en la mitologia romana), el dels dotze treballs, hagué de viatjar al regne d'Hades per emportar-se un gos de tres caps, que n'era el guardià i que es deia...
El gos es deia Cerbero. 

3. En l'obra teatral Luces de Bohèmia (1920), de Valle-Inclán, el poeta Max Estrella i Don Latino realitzen un viatge per la nit madrilenya. Quines semblances hi trobes amb La Divina Comèdia?


En Luces de Bohemia, Max Estrella baixa a l'infern acompanyat per Don Latino de Hispalis i en La Divina Comèdia, Dant baixa amb Virgili. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada