diumenge, 20 d’octubre del 2019

La Bíblia

És el llibre occidental més important. Influeix en la literatura i l'art universal. Es divideix en Antic Testament (Hebreu) i el Nou Testament (Grec). Al principi es llegia oralment però es va escriure al segle X aC. Exemples de llibres de la Bíblia que han tingut influència a l'occident:

    Resultado de imagen de la biblia
  • Gènesi: Primer llibre. Explica la creació de l'Univers per part de Déu com un triomf de l'ordre davant del caos. Joan Roís de Corella, Dante Alighieri i John Milton.
  • Càntic dels Càntics: Llibre de l'Antic Testament que havia atribuit a Salomó. Va tindre influència en la literatura religiosa. Són uns poemes breus que alternen la paraula de l'estimat i l'estimada. Ramon Llull, Sant Joan de la Creu, Santa Teresa de Jesús i Jacint Verdaguer.
  • Llibre de Job: Té diàleg poètic (aposta entre Déu i Satanàs), es planteja un problema per conciliar la justícia de Déu i el mal arbitrari del món. Job ho perd tot excepte la fe. Ausiàs March, Josep Carner i Salvador Espriu.
  • Un capítol a banda també mereix el premi Nobel José Saramago que fa negar l'existència de Déu mitjançant personatges de la Bíblia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada