dimarts, 26 de novembre del 2019

Tema 3. Curiositats

1. Qui no ha vist mai una pel·lícula basada en una obra de Shakespeare? De Hamlet, per exemple, deu haver-hi un centenar de versions. Veieu aquesta adaptació del 1990 i feu-ne un comentari. Per cert, com aneu d'anglés?

Hamlet de 1990 és una obra dirigida per Franco Zeffirelli, basat en una obra de Shakespeare. 
La pel·lícula comença amb el funeral de Hamlet, rei de Dinamarca. Mentre que el seu fill Hamlet i la seua dona Gertrudis ploren, el germà del rei, Claudio, observa lascivament a la seua cunyada. Al cap de dos mesos, Gertrudis i Claudio es casen. Hamlet indignat cau en depresió i promet vestir de negre com si estiguera de luto. 
Es descobreix que la mort del seu pare va ser obra de Claudio i el príncep Hamlet va fer una promesa de que el mataria. 
L'obra acaba amb Claudio, Hamlet i Gertrudis morts. 
Aquesta adaptació intentra transmetre la sensació de l'època mitjançant la roba, el lloc, etc.

2. Però potser l'anglés no siga el vostre "fort". Aleshores, proveu amb aquestes diferents versions teatrals. Quina preferiu?

A mi la que més m'ha agradat és la cinquena versió, perquè es nota que als actors li agraden actuar i ho fan amb sentiment.

3. Una altra cosa, heu vist El Rei Lleó? I ara, què té a veure la pel·lícula de Disney amb Hamlet? No, no estic delirant...

El Rei Lleó i Hamlet tenen en comú que als dos casos un dels germans mata a l'altre per a aconseguir el tron (Mufasa i Scar i Hamlet i Claudio). També en les dues obres apareix el fantasma del rei mort i apareixen dos personatges que es vinculen amb el fill del rei mort (Timon i Pumba i Rosencrantz i Guildenstern).
Resultado de imagen de rey leon"Resultado de imagen de hamlet"

4. Hamlet en la pintura Quin quadre triaries per a penjar al menjador de ta casa? Potser no cap...




5. Si mai viatgeu a Dinamarca, recordeu-vos de visitar el castell de Kronborg, a la ciutat d'Helsingor. Com relacionaríeu Kronborg amb Hamlet?
Resultado de imagen de castillo hamlet dinamarca"
És un castell famós situat a Dinamarca i com tenia fama en la època de Shakespeare el va agafar com escenari de Hamlet. És el lloc on succeeix l'escena de ser o no ser...








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada