dimarts, 24 de setembre del 2019

Els personatges d' Èdip rei


Sòfocles ens presenta un heroi pietós, que consulta tot amb els deus i demana ajuda sempre.
Èdip tenia molta sort però no sempre era envejada. Ell era un heroi tràgic que salva als ciutadans per mitjà de la destrucció. Èdip va pensar que si els deus no van llevar-li la vida en les muntanyes, que no es llevarà la vida com Iocasta amb el suïcidi. La figura d'aquest xic podria ser entesa: just, pietós i intel·ligent malgrat les calamitats dels deus que li envien, com a persona ideal, de l'home que hauria de passar terribles tràngols.
Resultado de imagen de edip reiÈdip és el protagonista i també antagonista, i això fa que cap altre personatge puga ressaltar com protagonista.
El cor d'Èdip mostra sempre confiança encara que ja es sàpiga el desenllaç, com quan Corint diu que els seus pares no són Pòlib i Mèrope i va ser donat pel pastor de Laios.
Creont és un personatge secundari i ell mateix ho reconeix quan Èdip ho acusa de voler llevar-li el lloc de rei.
Tirèsias és un endeví cec que ho sap tot sobre tots. Ell sabia el que passava amb Èdip però deixa que trobe la destrucció ell a soles.
Iocasta és la mare i esposa d'Èdip, és una persona poruga i recelosa. Sempre s'atemoreix quan Èdip busca la resposta del problema com si sapigués la veritat. 
El sacerdot de Zeus ix al pròleg de la tragedia. Representa al poble suplicant als deus per a que els lleven la pesta.
El criat de Laios va ser qui va donar a Èdip quan va nàixer al pastor Corint (va portar la notícia de la mort de Pòlib).
Els missatgers són importants per com expliquen els fets tràgics i violents. Hi ha dos missatgers: El pastor de Corint i el del palau que conta la mort de Iocasta i la reacció d'Èdip.
En l'última escena ixen dos personatges més: Antígona i Ismene.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada